Smit technisch plastic spuitgietwerk

Ampèrestraat 10

4004 KB Tiel

Telefoon: 0344-673030

info@smit-plastic.nl

Nieuws 2014

December 2014

Nu bij Smit Plastic in de productie, ophanghaken voor kippenslachterijen.

Video bron: Top equipment


Oktober 2014

Smit Plastic heeft 2 nieuwe spuitgietmachines aangeschaft. Het zijn 260 tonners die eind 2014 operationeel zullen zijn.September 2014

Ook dit jaar kunnen we weer terugkijken op een prima beurs!
September 2014

Natuurlijk staan we ook dit jaar weer op de grootste kunststof vakbeurs in de Benelux.
Augustus 2014

Plan voor samenwerking bedrijfsleven – zorg – gemeente Tiel


Smit Plastic en ’s Heeren Loo willen hun gezamenlijk opgedane kennis en ervaring voor een bredere doelgroep dan alleen mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk maken.


Binnen Smit Plastic zijn drie werkfases herkenbaar:

Instroom (fase 1)

Doorstroom (fase 2)

Uitstroom (fase 3)

In fase 1 werken er nu mensen die 100% begeleiding  vanuit ’s Heeren Loo nodig hebben.

In fase 2 kunnen mensen direct instromen en er werken mensen die zijn doorgestroomd vanuit fase 1. Deze mensen hebben al een grote zelfstandigheid ontwikkeld en zijn veel minder afhankelijk van directe begeleiding.

In fase 3 werken mensen die zijn doorgestroomd vanuit fase 2 en die geheel zelfstandig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het doel in fase 3 is uitstroom naar de reguliere arbeidsmarkt met als doel te kunnen werken tegen hele (of gedeeltelijke) loonwaarde of, indien er vacatures zijn, naar een baan bij Smit Plastic.

In fase 2 kunnen bij Smit Plastic circa 12 mensen instromen die worden geselecteerd door de gemeente en in deze fase begeleid gaan worden naar fase 3. Dit betekent voor Tiel een verruiming van participatie- en integratiemogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een beperking.

Van samenwerking tussen bedrijfsleven en zorg naar samenwerking tussen bedrijfsleven – zorg – gemeente. Een samenwerking die alle partijen nieuwe perspectieven biedt.

April 2014

Vernieuwde afdeling kwaliteitscontrole

Smit Plastic heeft de afdeling voor de kwaliteitscontrole vernieuwd.

De afdeling kwaliteitscontrole zorgt voor de integriteit van het productieproces bij Smit Plastic, van validatie van grondstoffen tot en met de controle van eindproducten.

Maart 2014

NIEUWE BEDRIJFSSOFTWARE

In juli 2013 heeft Smit Plastic besloten een modern administratie-pakket op te laten stellen door miniPLEX B.V. uit Wageningen. Dit bedrijf heeft de werkwijze bij Smit Plastic onder de loep genomen en de programmatuur vervolgens 100% op het lijf geschreven.
Ook alle hardware werd aangepakt, zodat op 1 maart 2014 kon worden overgeschakeld op een ‘state-of-the-art’ systeem. Spuitgieterij-typische zaken zijn helemaal geïntegreerd: Op gemaakte slagen gebaseerd matrijsonderhoud, voorraadverwerking van maalgoed, verkoopprijsberekeningen, registratie instelgegevens, inkleurberekeningen, . . .

Smit plastic beveelt miniPLEX graag aan, dus voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gerard de Krieger.


Januari 2014

Nu bij Smit Plastic in de productie, spatschermen voor tandemasser.

Januari 2014

Inmiddels heeft De Krieger zijn twee zonen ook binnen de bedrijfsmuren aan het werk. Marcel is al 8 jaar actief in het bedrijf en stuurt het bedrijf intern aan. Mark is ook de gelederen komen versterken en zijn kerntaak is de verkoop, een echt familiebedrijf dat is wat Gerard graag wilde.

Marcel de Krieger - Mark de Krieger - Gerard de Krieger