Bij het ontwerpen maken we de keuze voor een enkelvoudige of meervoudige matrijs.


Veelal begint de samenwerking met onze klanten met de start van een ontwikkelingsproject of een idee voor een nieuw of aangepast product. In het ene geval worden de ideeën verduidelijkt in een eenvoudige schets en in het andere geval met een uitgewerkte producttekening. Daar gaan we creatief mee om en we werken steeds toe naar een optimale oplossing. Dit alles in de vorm van een fraai product dat efficiënt te produceren is in een kunststofsoort die aan uw eisen voldoet en dat ook nog eens praktisch is in gebruik. Desgewenst kunnen we een stereolithografie laten maken, zodat u uw product ook tastbaar kunt beoordelen voordat met de bouw van de matrijs wordt begonnen. Voor complexe producten bestaat de mogelijkheid van het bouwen van zogenaamde low-cost proefmatrijzen.


Voor elk spuitgiet product is uiteraard een matrijs nodig. Met CAD/CAM software wordt een gedetailleerde tekening van uw product en daarna van de matrijs gemaakt. Bij het ontwerpen maken we de keuze voor een enkelvoudige of meervoudige matrijs op basis van afnameprognoses. Het bouwen van de matrijs wordt onder onze supervisie uitbesteed. Als de gereedschapmaker gereed is met de matrijs en goedkeuring heeft van engineering, wordt die overgedragen aan de spuitgieter om te proefspuiten.


De matrijs wordt ingebouwd in de machine, waarna de instellingen worden bepaald en vastgelegd. Dan wordt er een eerste proefserie geproduceerd en bemeten. Deze proefserie wordt samen met de resultaten van de diverse metingen ter goedkeuring voorgelegd aan de klant.

 

Zodra de klant zijn goedkeuring heeft gegeven kan worden gestart met de productie.

Ampèrestraat 10

4004 KB Tiel

Telefoon: 0344-673030

info@smit-plastic.nl

Smit technisch plastic spuitgietwerk

Ontwikkeling