Werkwijze

Smit plastic heeft een, in 65 jaar, opgebouwde knowhow over alle facetten. Dit betreft technisch spuitgieten met een hoge nauwkeurigheid en een zeer scherp afgebakende tolerantie. Smit plastic is gespecialiseerd in hoogwaardig technisch plastic spuitgietwerk, in zowel grote (miljoenen) als in kleine (vanaf 1000 stuks) series. Daarnaast staat Smit plastic bekend om zijn zorgvuldige begeleiding van het klantentraject. Samen met de klant wordt het hele traject vanaf het eerste conceptontwerp tot en met de laatste kwaliteitstest doorgelopen. Onze R&D afdeling is continue op zoek naar verbeteringen en innovaties. Dit beperkt zich niet alleen tot productie. Ook ontwerp, logistiek, voorraadbeheer en flexibiliteit zijn aandachtspunten die onder invloed van de nieuwste technologieën constant worden aangepast en verbeterd.

Ons machinepark bevat 35 van de modernste machines, de machinerange is van 25 tot 1300 ton. Door dit brede scala aan machines is het mogelijk producten te vervaardigen van 1 tot 7500 gram shotgewicht. De ver doorgevoerde productieautomatisering omvat ondermeer pickers, robots, sorteerkleppen en automatische materiaaltoevoer. Via een gesloten leidingsysteem worden de juiste grondstoffen naar de gewenste machine gestuurd. Of het nu om 25 kilo of 1000 ton gaat, we kunnen het.

Door een eigen technische dienst die 24/7 on site beschikbaar is kunnen wij een ongestoorde productie en een harde levertijd garanderen. Door proactieve monitoring kunnen storingen gesignaleerd worden voor ze de kans krijgen het productieproces te verstoren. Ook het omstellen van machines kan razendsnel in eigen beheer worden gedaan. Hierdoor kunnen last minute aanpassingen nauwelijks invloed hebben op de leveringsprocessen en de afgesproken levertijden. Leverbetrouwbaarheid is één van de speerpunten van Smit plastic.

Nieuw is onze gerobotiseerde productcontrole hetgeen zero uitval van de productie oplevert. Doordachte automatisering rond de machine is tegenwoordig essentieel voor een efficiënte productie.

Smit technisch plastic spuitgietwerk

Ampèrestraat 10

4004 KB Tiel

Telefoon: 0344-673030

info@smit-plastic.nl